Αρχές και μαθήματα για προσωπική επιτυχία
May 31, 2019
8 TΡΟΠΟΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΟΥ
October 5, 2020
’Η δύναμη της θέλησης ως βελτίωση συγκέντρωσης απόδοσης, συνέπειας και ελέγχου υλοποίησης στόχων’

ΚΑΝΕ ΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ !

Έχεις ένα φόβο και θέλεις να απαλλαγείς από αυτόν; Ξεκίνα να καταλάβεις αυτό: Ο φόβος είναι ένα γέννημα (πλάσμα) του μυαλού. Και αφού είναι αυτό και τίποτα άλλο, μπορείς να βάλεις το ίδιο μυαλό σου να τον σταματήσει και να ζεις πιο ελεύθερος-η και ευχαριστημένος-η. Τώρα, αν έχεις μια επίμονη φοβία, (φόβος που αχρηστεύει ή αποδυναμώνει τη θέληση), ίσως θα χρειαστεί να μιλήσεις με κάποιον ειδικό. Αν όμως νιώθεις όπως οι περισσότεροι, απλά παλεύεις με την πιο ασήμαντες εκδόσεις του φόβου που απλά σε μπλοκάρουν από το να ζεις όσο άνετα και ευχάριστα επιθυμείς

Φόβος αποτυχίας
Φόβος να είσαι μόνος-η
Φόβος να κάνεις κάτι καινούργιο
Φόβος μην ασθενήσεις σοβαρά
Φόβος να γνωρίσεις ένα νέο σύντροφο
Φόβος ότι οι άλλοι σε βλέπουν έτσι..
Φόβος εγκατάλειψης
Φόβος για το σύντροφο
Φόβος να μιλήσεις με θάρρος και ανοιχτά

Και ένα σωρό άλλα, αν ακούς κι άλλους να μιλάνε…

Να περάσεις μια ζωή παρέα με τους φόβους και ποτέ να μην γνωρίζεις ή να προχωράς τα όνειρά σου είναι κάτι φρικτό και να το σκέπτεσαι!
Είτε ο φόβος προέρχεται από προηγούμενες κακές εμπειρίες ή το άγνωστο, να θυμάσαι, δεν είναι το γεγονός που προκαλεί ταραχή, αλλά ένα παράσιτο του μυαλού που σιγοβράζει και παράγει άρνηση. Εκείνο σε κρατά μακριά από πράγματα που δίνουν χαρά και ψυχική λύτρωση. Και μένει εκεί, όσα χρόνια κι αν περνάνε, όσο το φοβάσαι, όσο νομίζεις άλλα και όσο δεν κάνεις κάποια απλά πράγματα. Ας φανταστούμε πόσο υγιή στο μυαλό παιδιά θα μεγάλωναν, αν οι γονείς γνώριζαν…


Κοίταξε κατάματα το φόβο. Όταν γυρνάς πλάτη και φεύγεις μακριά από τη σκέψη, το πρόσωπο ή την κατάσταση που φοβίζει, αυτή δυναμώνει, επανέρχεται, μέχρι επιτέλους να ασχοληθείς μαζί της. Φτάνει στο σημείο να κυριαρχεί στη σκέψη και τη διάθεση όλη τη μέρα και σε κρατά ξάγρυπνο-η τη νύχτα. Δεν είναι κρίμα ;

Na λοιπόν κάποια χρήσιμα εργαλεία να το αλλάξεις :
1) Απόφαση να το αντιμετωπίσεις αμέσως!
Δεν το αφήνεις να σε ελέγχει και να σε ρίχνει ούτε μία ακόμη μέρα! Όταν το αποφασίσεις, σκέπτεσαι την κατάσταση και αυτόματα γυρίζεις τα διακόπτη και ανεβάζεις θάρρος, αυτοπεποίθηση. Του μιλάς με ‘θετικό θυμό’ και αποφασιστικότητα. Και τον βλέπεις να φεύγει σαν καπνός και να γίνεται σύννεφο, ή σαν μια οθόνη που μικραίνει ολοένα μέχρι να γίνει μια τελίτσα.

2) Γυρίζεις το διακόπτη

Όταν ο φόβος είναι μια δυνατή επιθυμία ή στόχος που τρομάζει.. Αρνείσαι να ασχοληθείς με το πώς θα βρεις την άκρη μαζί του και το τι θα κάνεις. Δεν το αφήνεις να σε καταβάλει και να σε διαλύσει. Αντί να του παραδοθείς, ‘’γυρίζεις το διακόπτη’’ στο φως. Δεν το αντέχει!
« Ε λοιπόν, ναι, θέλω κάτι καινούργιο, που όμως δεν ταιριάζει με όλο αυτό που ζω και πιστεύω για μένα ως τώρα.. »

«Τώρα πια έχω επίγνωση ότι ο παλιός μου εαυτός δεν θέλει να αλλάξω! Επιθυμεί να μείνω σε ότι, όπου και όπως ως τώρα είμαι. Και αυτό είναι ψέμα! Η αλήθεια μου βρίσκεται στο μέλλον μου! »

Εκφράζεις και ‘‘εντυπώνεις’’ με πολλούς τρόπους τη νέα σου ιδέα και την κάνεις να επικρατεί στο μυαλό κάθε μέρα.

Όταν αυτά γίνουν, έρχονται σημάδια και ενδείξεις για το τι να κάνεις για να βαδίσεις μπροστά και να φτάσεις εκεί που επιθυμείς, εκεί που θέλεις τόσο πολύ και περιμένεις τόσον καιρό…

3) Ο νόμος του ‘’σαν να’’ (λες και)

Μια δυνατή συνήθεια. Περπατάς, μιλάς, χειρίζεσαι τον εαυτό σου και, το σημαντικότερο, νιώθεις έτσι, ακριβώς όπως θα ήσουν, ελεύθερος από φόβο και γεμάτος-η τόλμη, δράση και χαμόγελο.
Πλάσε μια εικόνα για το πώς θέλεις να είσαι στις καταστάσεις που βιώνεις και, σαν καλός ηθοποιός, μπες μέσα στο μοντέλο του νέου σου εαυτού, όταν απαλλαγμένος από ντροπή, φόβο, ανασφάλεια, βρίσκεις το θάρρος να ΕΙΣΑΙ και να ΚΑΝΕΙΣ τα ακριβώς αντίθετα από όσα ως τώρα απέφευγες και δίσταζες. Η αρχή γίνεται πάντα στο μυαλό (νοητικά). Να ζεις έντονα αυτήν την ‘’ταινία’’ του νέου εαυτού κάθε μέρα!

3) Ας είσαι ευγνώμων

Είναι ένα από τα πιο ισχυρά συναισθήματα που μπορείς να νιώθεις. Τόσο ισχυρό που δεν υπάρχει καθόλου χώρος για φόβο, ανησυχία ή αμφιβολία μέσα σε ένα μυαλό συντονισμένο με το πνεύμα. Την επόμενη φορά που θα νιώσεις άβολα και αδύναμα, σκέψου ειλικρινά πολλά πράγματα για τα οποία χρωστάς ευγνωμοσύνη στο Θεό, στη ζωή, στους άλλους. Δεν είναι εύκολο στην αρχή, αλλά αν το κάνεις, όλα θ’ αρχίσουν να μοιάζουν αλλιώτικα.

4) Γίνε στοχαστικός-ή

  • Φέρε το φόβο δίπλα σου και μίλα του
  • Κάνε του ερωτήσεις
  • Μείνε ανοιχτός-ή να ακούσεις τι απαντά.
  • Πες του ‘’σε ευχαριστώ’’, ‘’σε αγαπώ’’ και ‘’σε απελευθερώνω’’…

Να θυμόσαστε κάτι… Ποτέ δεν είμαστε ασφαλείς μέσα στο φόβο και την αναμονή. Αντίθετα, μέσα σε αυτά μένουμε ίδιοι-ες και αδύναμοι-ες. Μέσα σε αυτά ριζώνει η άγνοια, ο χειρότερος εχθρός. Η άριστη υγεία, η επιτυχία και η ευτυχία είναι όλες στα δικά μας χέρια, όχι σε άλλα!

facebook chat