Η ΝΕΑ ΥΓΙΗΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ
May 24, 2021

1 . Ότι σπείρω, θα θερίσω                                                                                                                                 

2. Ξέρω καλά τι είμαι και τι αξίζω                                                                                                                       

3. Είμαι έτοιμος/πρόθυμος να κάνω περισσότερα  από όσα πληρώνομαι                                                                                                  

 4. Απομακρύνομαι  από ότι δεν με εξυπηρετεί                                       

5. Προσφέρω από κάτι που αγαπώ να κάνω

 

Εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν κάτι που είναι κρίσιμο για την επιτυχία και την ευτυχία τους στη ζωή. Ακόμη και πολλοί που είναι ένθερμοι οπαδοί της προσωπικής ανάπτυξης, με δυνατές βιβλιοθήκες και ιστορία συμμετοχής σε σεμινάρια εξακολουθούν να προβληματίζονται από αυτό.

 

Θέλουν να μάθουν πώς να κερδίζουν περισσότερα χρήματα – ανεξάρτητα από το ποιο είναι το επάγγελμά τους.

Κάνεις αυτό το λάθος;

Οι περισσότεροι από εμάς μάθαμε να εκπαιδευόμαστε για να παίρνουμε μια καλή δουλειά και μετά να δουλεύουμε σκληρά για να γίνουμε οικονομικά ασφαλείς.

Αυτό πιστεύεις;

Η αλήθεια είναι ότι το να δουλεύεις σκληρά για να κερδίσεις πολλά λεφτά ή να πλουτίσεις, δεν πιάνει.

Ο Ναπολέων Χιλ το αναλύει στο Think and Grow Rich:

“Εάν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι η σκληρή δουλειά και η ειλικρίνεια από μόνα τους θα φέρουν πλούτη, ούτε να το σκέφτεστε γιατί δεν είναι αλήθεια. Τα πλούτη, όταν έρχονται σε μεγάλες ποσότητες, δεν είναι ποτέ αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Τα πλούτη έρχονται, αν έρθουν, ως απάντηση σε συγκεκριμένες απαιτήσεις που βασίζονται στην εφαρμογή ορισμένων αρχών και όχι σύμπτωσης ή τύχης.’’

Δεν μπορείς να το απαιτείς από τον Θεό, το σύμπαν, ή ακόμα και τον εργοδότη σου… Είναι η αντίληψη που κρατά χαμηλά τους περισσότερους ανθρώπους”.

Πρέπει να το απαιτείς από τον εαυτό σου.

Πόσες φορές έχετε πει ότι θα κάνετε κάτι, ή κάτι άλλο που θα σας βοηθήσει να κερδίσετε περισσότερα χρήματα – ή να σας κάνει πλούσιους – αλλά ποτέ δε συνέβη  ;

Είναι απλό, δεν είναι πυρηνικές επιστήμες!

 

 

 

Το να πλουτίσεις δεν είναι περίπλοκο. Ξεκινά με το να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και, αντί να ελπίζεις ή να εύχεσαι περισσότερα, να τα απαιτείς από τον εαυτό σου.

Στη συνέχεια, μελέτησε το Νόμο της Αποζημίωσης για να κερδίσεις περισσότερα χρήματα, ανεξάρτητα από το επάγγελμα στο οποίο βρίσκεσαι.

Αλλά, να θυμάσαι, η εργασία είναι ο χειρότερος τρόπος για να κερδίσεις χρήματα!

Δεν πρέπει να έχουμε μια δουλειά για να κερδίσουμε χρήματα, αλλά να κάνουμε καλό σε πολλούς και να βιώνουνε την ικανοποίηση. Θα πρέπει να παρέχουμε  λύσεις και υπηρεσίες για να κερδίσουμε χρήματα!

Ξέρω ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με αυτό που μας λένε οι περισσότεροι γονείς και δάσκαλοι καθώς μεγαλώνουμε. Ωστόσο, ο Δρ David Schwartz εξήγησε στο ‘’The Magic of Thinking Big’’, όταν είπε, “Δεν μπορείτε να μαζέψετε χρήματα αν δεν φυτέψετε τους σπόρους που καλλιεργούν χρήματα. Και ο σπόρος του χρήματος είναι η εξυπηρέτηση. Βάλτε πρώτα την υπηρεσία και τα χρήματα φροντίζουν τον εαυτό τους.”

Τα λόγια του Δρ Schwartz δείχνουν την κατανόησή του Νόμου της Αιτίας και του Αποτελέσματος, ο οποίος είναι ο κύριος νόμος στον οποίο λειτουργούν τα πάντα στο Σύμπαν. Είναι ένας άλλος τρόπος να πεις, ‘’όπως σπείρω, θα θερίσω’’. Με αυτή τη νομοτέλεια, κάθε  “κάτι παραπάνω” που κάνεις για τους άλλους, είναι ένας σπόρος χρημάτων, όπως …

  • Αναλαμβάνεις ένα έργο που κανείς άλλος δεν θέλει να κάνει
  • Εκπλήσσεις τους πελάτες με τη γενναιοδωρία σου
  • Προωθείς μια (νέα) ιδέα ή ένα προϊόν που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής
  • Ανακαλύπτεις περισσότερα για τον εαυτό σου

Συνηθίζεις να κάνεις περισσότερα απ’ όσα πληρώνεσαι αυτή τη στιγμή.

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι παράλογο να κάνουν περισσότερα από όσα πληρώνονται. Η φιλοσοφία που διέπει τη συμπεριφορά τους είναι “Δώστε μου τα χρήματα, και μετά θα κάνω τη δουλειά”.

Έτσι, είτε είστε ιδιοκτήτης επιχείρησης είτε υπάλληλος που εργάζεται ως μηχανικός, επαγγελματίας εξυπηρέτησης πελατών ή μηχανικός, κερδίζετε περισσότερα χρήματα αφού βελτιώσετε την απόδοσή σας… Οι πωλητές που παρέχουν περισσότερες υπηρεσίες στους πελάτες τους βρίσκονται στην κορυφή του δυναμικού πωλήσεων. Οι επιχειρηματίες που υπηρετούν συνειδητά την ευχαρίστηση του πελάτη, είναι αυτοί που σε θέση να επεκτείνουν την επιχείρησή τους.

Και οι εργαζόμενοι που βάζουν την καρδιά και την ψυχή τους στη δουλειά τους και δεν είναι ποτέ πολύ απασχολημένοι για να κάνουν περισσότερα, είναι αυτοί που ανταμείβονται όμορφα – αν όχι από την εταιρεία για την οποία εργάζονται, τότε από άλλες εταιρείες που τους περιμένουν.

Η γνώση, η εμπειρία, οι τίτλοι σπουδών και το  είδος εργασίας είναι άσχετα όταν πρόκειται για την απόκτηση χρημάτων !

Τα χρήματα είναι μια ανταμοιβή για την υπηρεσία που προσφέρετε – όσο πιο πολύτιμη είναι η υπηρεσία, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανταμοιβή. Η σκέψη για τρόπους καλύτερης εξυπηρέτηση δεν θα σας βοηθήσει μόνο να κερδίσετε περισσότερα χρήματα. θα σας επιτρέψει να αναπτυχθείτε νοητικά και πνευματικά.

Είναι καλό να αλλάζουμε αυτά που δεν μας εξυπηρετούν, δεν μας αποδίδουν, αφού πρώτα αλλάξουμε τη σχέση με τον εαυτό μας και ανεβάσουμε τη στάθμη της αυτοπεποίθησης… Αυτό που προσφέρουμε να είναι κάτι που χαιρόμαστε και αγαπάμε να κάνουμε!

Η αποζημίωση δεν είναι ο μόνος νόμος που διέπει τον τρόπο με τον οποίο τα χρήματα ρέουν στη ζωή μας. Ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος (Καρμικός Νόμος ή Νόμος Σποράς και Θερισμού) διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο.

Ας δούμε να λειτουργεί:

  1. Οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι δράσεις που παράγουμε στη ζωή, είναι σπόροι που σπέρνουμε.
  2. Οι συνθήκες, οι περιστάσεις και τα πράγματα που έρχονται στη ζωή σας είναι η συγκομιδή από τους σπόρους που σπέρνουμε.

Όταν προσπαθούμε να “πάρουμε” κάτι χωρίς να δώσουμε, προσπαθούμε να αποκομίσουμε τη συγκομιδή χωρίς να σπείρουμε τους σπόρους. Αυτή είναι μια παράβαση του νόμου – είτε μιλάμε για τα οικονομικά μας είτε για οποιονδήποτε άλλο τομέα της ζωής.

Έτσι, εάν προσπαθούμε να πάρουμε χρήματα χωρίς να παρέχουμε καλές υπηρεσίες σε πολλούς, παραβιάζουμε το φυσικό δίκαιο. Ανακαλύψτε λοιπόν το ΤΙ και τα ΠΩΣ !

Θέλετε αρκετά περισσότερα χρήματα; Θερίστε αυτό που σπέρνετε στον κόσμο! Καθορίστε πόσα χρήματα θέλετε να κερδίσετε και γράψτε τα σε ένα φύλλο χαρτιού σε μεγάλους αριθμούς. Να κοιτάτε τον αριθμό πολλές φορές μέσα στη ημέρα. Στη συνέχεια και κάθε μέρα:

  1. Μαθαίνετε περισσότερα 2. Ελέγχετε τη συμπεριφορά σας. 3. Απαντάτε στην ερώτηση: “Πώς μπορώ να δώσω περισσότερα από ό,τι αναμένεται από μένα;” και εφαρμόστε  τις απαντήσεις.                                                             4. Αφήστε κάθε άτομο που έρχεστε σε επαφή με την εντύπωση εκτίμησης και ενίσχυσης. Με άλλα λόγια, κάντε τους να αισθάνονται καλά που έρχονται σε επαφή μαζί σας.

Η αποζημίωση – οικονομική και άλλη – που θα λάβετε από την ανάπτυξη αυτών των πρακτικών θα είναι πρωτοφανής. Θα πάει πέρα από το πεδίο της φαντασίας σας !

 

 

Στις επιτυχίες σας

Άκης Ρόμας

facebook chat