Τι φέρνει το 2021
December 28, 2020
Η ΝΕΑ ΥΓΙΗΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ
May 24, 2021

Είμαι όπως σκέπτομαι και μιλάω!

Με πλησίασε μια κοπέλα κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος σε μια από τις εκδηλώσεις μας. Το όνομά της Κάρεν και είχε ένα μεγάλο λαμπερό χαμόγελο. Όταν με πλησίασε, είπε ότι απολάμβανε πολύ την εκδήλωση. Μιλήσαμε για το σεμινάριο για μερικά λεπτά, και όταν αρχίσαμε να μιλάμε για τη ζωή της, η συμπεριφορά της άλλαξε γρήγορα.

Αφού την άκουσα για λίγο ακόμα, ήξερα γιατί η ενέργεια της είχε μετατοπιστεί…

Σε λιγότερο από ένα λεπτό, είχε πει πράγματα όπως, “είμαι άτυχη, είμαι σε άβολη κατάσταση, είμαι ανήσυχη….”

Αν οι δηλώσεις της ήταν “είμαι ευκατάστατή, επιτυχημένη, τυχερή, ευλογημένη, ευγνώμων, στα αλήθεια θα φαινόταν πολύ διαφορετική η φυσιογνωμία της, αλλά και η ζωή της ίσως να κυλούσε κάπως αλλιώς

Πρόσεχε την εικόνα που πλάθεις…

Οι λέξεις έχουν δημιουργική δύναμη, οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τον τρόπο που τις χρησιμοποιείτε.

Εάν τις χρησιμοποιήσετε με τον σωστό τρόπο, μπορούν να είναι πολύ χρήσιμες. Αλλά αν εκφράζονται με λάθος τρόπο, μπορούν να μας βλάψουν ή ακόμα και να  προκαλέσουν σοβαρή ασθένεια!

Η λέξη ‘ΕΙΜΑΙ’ είναι μία από τις πιο ισχυρή υπαρξιακή εικόνα, διάθεση και δήλωση που προφέρουμε, και για αυτό η λέξη/οι λέξεις που την ακολουθεί/ούν, αργά ή γρήγορα, θα έλθει/ουν να μας συναντήσει/ουν!

Όταν λέτε,

  • “είμαι τόσο αδέξιος”, για παράδειγμα, η αδεξιότητα έρχεται να σας αναζητήσει .
  • “είμαι μεγάλος/γέρος”, θα σας βρουν οι ρυτίδες.
  • “είμαι υπέρβαρος”, οι θερμίδες αρχίζουν να φωνάζουν το όνομά σας.

Ό,τι κι αν ακολουθήσει το ‘είμαι’, ανοίγετε την πόρτα και του επιτρέπετε να είναι στη ζωή σας.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να το επιλέξετε!

Τι βγαίνει από το στόμα σας όλη μέρα;

Η δύναμη του ‘ΕΙΜΑΙ’ δουλεύει ενεργά όλη την ημέρα.

Δυστυχώς, πολλές φορές ασκούμε τη δύναμή του ενάντια στους εαυτούς μας επειδή δεν συνειδητοποιούμε το πώς επηρεάζει το μέλλον μας.

Όταν ξυπνάμε το πρωί, λέμε, “είμαι τόσο κουρασμένος-η… “Μας πιάνουν στην κίνηση και γκρινιάζουμε “είμαι τόσο άτυχος.” Όταν σκεφτόμαστε να ξεκινήσουμε για να πετύχουμε κάτι καλύτερο, σκεφτόμαστε, “δεν είμαι άξιος-α’’, ’’είμαι μεγάλος-η για αυτά’’, ‘’δεν είμαι έτοιμος-ή”…

Αν δούμε κάποιον που θαυμάζουμε, επειδή κάνει κάτι που θα θέλαμε πραγματικά να κάνουμε, ψιθυρίζουμε   “δεν είμαι ικανός….”, ‘’είμαι ακόμη πίσω’’. “δεν είμαι για αυτή τη δουλειά.”

Ωστόσο, όταν περνάς την ημέρα λέγοντας:

“Είμαι ευλογημένος” οι ευλογίες σε καταδιώκουν.

“Αξίζω το καλύτερο” αφθονία σε ακολουθεί.

“Είμαι υγιής” η δύναμη και η ευεξία σε βρίσκουν.

Ta ‘’είμαι’’ που βγαίνουν από το στόμα θα φέρουν επιτυχία ή αποτυχία, χαρά ή απελπισία, πλούτη ή φτώχεια.

Όταν μάθεις να τιθασεύεις τη δύναμη αυτών των δύο απλών λέξεων, θα ανακαλύψεις μοναδικές ικανότητες και πλεονεκτήματα που ποτέ δεν ήξερες ότι είχες. Μην τα σκέπτεσαι μόνο, λέγε τα, τους δίνεις ζωή !

Μην σκέφτεσαι μόνο καλά πράγματα για τον εαυτό σου, πες τα. Αυτή η ’διακήρυξη’ δίνει ζωή στις σκέψεις και τις πεποιθήσεις σου. Το να σκέφτεσαι “είμαι επιτυχημένος” είναι υπέροχο. Ωστόσο, το να λες “είμαι επιτυχημένος” είναι πιο ισχυρό, εντείνει την επιθυμία και έλκει τα πράγματα για το επόμενο επίπεδο.

Εάν πρόκειται να ζήσεις το όνειρό σου, να ξεπεράσεις ένα εμπόδιο ή να πετύχεις έναν στόχο που λίγο πριν  σε τρόμαξε, άρχισε να το δηλώνεις αυτό που είσαι. Τότε είναι που πραγματικά αρχίζεις να τραβάς χρήματα, ιδέες και ευκαιρίες για σένα. Είμαι, είσαι, είμαστε ανώτερα πλάσματα, προικισμένα με δύναμη και ικανότητες που από την στιγμή της γέννησης βρίσκονται μέσα βαθιά στις αποθήκες της ψυχής και του μυαλού μας.

Δεν έχει σημασία ποιος είσαι και τι έχεις περάσει, τι πράγμα προσπαθείς να πετύχεις, τι είδους εμπόδια αντιμετωπίζεις και ποιος κρίνει αν είσαι ικανός ή έξυπνος. Μπορείς να ανεβάσεις την ενέργεια και το επίπεδο των επιθυμιών σου χρησιμοποιώντας τη λέξη ‘ΕΊΜΑΙ’ με θετικούς τρόπους.

Ας πάμε κάπου αλλού:

Ποιους και πόσους ανθρώπους ανεβάζεις;

Η κατανόηση της δύναμης του ‘ΕΊΜΑΙ’ και η χρήση του για το δικό σου ανώτερο καλό, μπορεί να δημιουργήσει θαύματα στη ζωή σου!

Αλλά να σου πω κι ένα μυστικό…

Ενώ είναι φανταστικό να δημιουργείς το δικό σου θαύμα με τη δυνατή γλώσσα του μυαλού, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία και ευλογία από το να γίνεις ένα θαύμα για τους άλλους.

Πολλοί άνθρωποι είναι απελπισμένοι για μια ευκαιρία που τους προτείνει μια δουλειά, τους χαρίζει ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά ή μερικά ζεστά λόγια . Μπορείς εσύ να είσαι η απάντηση, η βοήθεια, και η λύση που χρειάζονται τόσοι !  Καθώς γίνεσαι ευτυχισμένος, υγιής και πλούσιος μέσα από τη σωστή χρήση του ‘είμαι’, θα είσαι σε θέση να εμψυχώσεις και να ανεβάσεις περισσότερους ανθρώπους.

 

ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΥΤΟ ΓΊΝΕΤΑΙ !

 

Καθώς ανυψώνεις το ηθικό κάποιου, με  ένα χαμόγελο ή με αγκαλιά, όταν ανοίγεις μια διέξοδο ή μια ευκαιρία για έναν άγνωστο, όταν στηρίζεις έναν φίλο να έχει υγεία ή επιτυχία, θα έχεις γίνει μια πηγή καλού, θα είσαι σε θέση να εξυπηρετείς  τον καθένα με απόλυτη επιτυχία.

Το πεπρωμένο σου συνδέεται με το να βοηθάς τους άλλους. Έτσι, προτείνω να βγαίνεις κάθε μέρα με την πεποίθηση: Είμαι ένα θαύμα που περιμένει να συμβεί !

 

Αν ζεις έτσι, το φως σου θα διαχέεται σαν προβολέας και θα νιώθεις ευτυχία σε μόνιμη βάση.

Δημιούργησες τη λίστα σου;

Έχεις δημιουργήσει μια λίστα με θετικές δηλώσεις να αρχίζουν με το ‘είμαι‘;

Αν όχι, ίσως θα έπρεπε. Δεδομένου ότι μιλάμε συνεχώς στους εαυτούς μας, η δημιουργία πεποιθήσεων με το ‘είμαι’, είναι μια πολύ ισχυρή άσκηση.

Αν παλεύεις με κάτι άβολο ή δύσκολο, αν βρίσκεσαι στα ‘’κάτω’’ σου ή δυσκολεύεσαι να ξεπεράσεις τον δυνάστη-φόβο, φρόντισε συχνά να ‘’γυρίζεις το διακόπτη’’ και να ‘’ντύνεις’’ την ενέργεια και τα συναισθήματά με κάποιες δυνατές θετικές πεποιθήσεις για αυτά που ήδη είσαι !

Για να ξεκινήσεις, κατέβασε και αποθήκευσε το συνημμένο φύλλο εργασίας. Διάβαζε τις δηλώσεις κάθε μέρα. Κατέβασέ τις στο πνεύμα σου. Διαλογίσου πάνω τους.

Οι δηλώσεις αυτές μπορεί να μην είναι η πραγματικότητά σου αυτή τη στιγμή, αλλά καθώς συνεχίζεις να τις προφέρεις με πάθος, θα τους εμφυσήσεις ζωή και θα γίνουν.

Με τις λέξεις αυτές ξεκινούσε ο Ιησούς τα  μαθήματά  του !

Σε όλο και καλύτερα!

Sandy Gallacger

PGI Institute CEO & Co-founder

 

 

     

facebook chat