Το κυνήγι για ένα νέο έρωτα (συμβουλές για άνδρες)
September 3, 2018
Αρχές και μαθήματα για προσωπική επιτυχία
May 31, 2019

Οι αξίες μας πηγάζουν από αυτά που μας λείπουν!  Ότι μας λείπει, το εξιδανικεύουμε και το αναζητάμε

John Demartini

Το μέρος του εαυτού μας που αποφεύγουμε, είναι το ίδιο που περιορίζουμε και μπλοκάρουμε. Δεν εκτιμάμε πώς ό,τι ζηλεύουμε σε άλλους, βρίσκεται μέσα μας. Στην ουσία προσπαθούμε να καλύψουμε τα κενά μας… Άλλοτε βρίσκουμε άλλους κατώτερους από μας σε κάτι και άλλοτε βάζουμε τον εαυτό μας ψηλότερα από άλλους για κάτι άλλο.

Eκείνο που θαυμάζουμε ή μισούμε στους άλλους είναι δικό μας και αξίζει να το δεχτούμε, να το αγαπάμε και να το φροντίζουμε!

Κάθε τι μάταιο και αγχωτικό, πρέπει να το απελευθερώνεται. Και οι δύο πόλοι, ο  ήρωας και το θύμα, ο άγιος και ο αμαρτωλός, η αρετή και η καλή συνήθεια βρίσκονται μέσα μας. Αν ανέβουμε στον όροφο της ψυχής, τίποτα δεν μας λείπει. Αν κατέβουμε στο επίπεδο των αισθήσεων και των συνηθειών μας, μάς λείπουν ένα σωρό πράγματα! Στον κόσμο της δυσκολίας και της δοκιμασίας, στον επίγειο κόσμο, κρίνουμε και ζηλεύουμε ανθρώπους και καταστάσεις με μέτρο τον εαυτό μας, αντί να φέρνουμε έμπνευση στη ζωή μας από τον ουράνιο κόσμο, τον κόσμο της αρμονίας. Τα κενά μας, όσα μας κάνουν να νιώθουμε χαμηλά και άδικα, οι ελλείψεις, είναι εκείνα που φέρνουν στο φως της ζωής τις αξίες και τις ανάγκες  μας.

 

 

Όταν ζούμε με υψηλές αξίες αποδεχόμαστε τις 2 όψεις μας (σε άλλα ανώτεροι σε άλλα κατώτεροι), έχουμε όραμα, γινόμαστε καλύτεροι, κάνουμε πράγματα ‘‘με την ψυχή μας’’ και ‘’με την καρδιά μας’’, ενώ ζώντας με κατώτερες αξίες, κινούμαστε συνεχώς από εξωτερικούς παράγοντες, καταπνίγουμε τις δυνάμεις μας, κρίνουμε τους άλλους και κάνουμε φτωχή και μάταια τη ζωή μας. Να πώς μια οικονομική κρίση γίνεται κρίση αξιών και συνειδήσεων.

Όπως στον κόσμο των ανώτερων αξιών όλα είναι πλούσια και ‘γεμάτα’, έτσι και μέσα στον άνθρωπο, στο δικό μας ασυνείδητο κομμάτι, ότι έχει μείνει άδειο, ζητά να το προσέξουμε, μας ‘φωνάζει’ με τους δικούς του τρόπους να μην το αναζητάμε αλλού. Είναι εδώ, για να γεμίζει θα μας δώσει αξία και στόχους για τη ζωή μας. Το να γεμίσουν τα άδεια μας κομμάτια, να νιώσουμε ότι δε μας λείπει τίποτα, αυτό σημαίνει εκ-πλήρωση. Οι αξίες και οι ελλείψεις μας είναι το δικό μας κεφάλαιο και αυτές αποφασίζουν το πεπρωμένο μας. Και οι δύο ζητούν εκπλήρωση (full-fill-ment). Ό,τι αντιλαμβάνεσαι να σού λείπει, είναι κάτι που μέλλει να γίνει κάτι πολύ σημαντικό για σένα. Αν αλλάξεις τρόπο να το σκέπτεσαι και να το νιώθεις, υπάρχουν γύρω αρκετοί τρόποι για να το γεμίσεις!

 

Ο διάσημος αναλυτής στο θέμα των αξιών και του ανώτερου στόχου ζωής Dr John Demartini, είναι ξεκάθαρος για κάτι: Οι ανώτερες αξίες γεμίζουν ακόμη και τις μεγαλύτερες ελλείψεις! Μόνο όταν βιώνουμε κάθε μέρα τις ανώτερες αξίες μας και τον ανώτερο στόχο μας, αυτό και μόνο μπορεί να καλύψει τα κενά και τις ελλείψεις μας και να μας οπλίσει με τις δυνάμεις που έχουν η ψυχή μας και πνεύμα μας στις αποθήκες τους. Όταν επιλέγουμε πράγματα που μας εμπνέουν, ο καθένας τα δικά του, άσχετα αν και άλλοι έχουν τα ίδια…. Και τότε προσφέρουμε μεγάλη εκτίμηση και αγάπη για τον εαυτό μας. Κάθε ανθρώπινη παρουσία επιθυμεί βαθιά να εκτιμηθεί για αυτά που είναι. Κι αυτό που είναι, είναι η έκφραση των ανώτερων αξιών της! Αυτές καταργούν τις διακρίσεις και το πολικό διαμελισμό της ψυχής και του μυαλού σε ιδανικά και ελλείψεις και εντάσσουν όλα τα μέρη στην ανοδική πορεία και βελτίωσή μας, ως θεϊκά όντα.

facebook chat